Čokoladni kolač koji se ne peče je odlično rešenje kada vam se jede nešto slatko. Mogu da ga jedu i oni koji su na režimu jer ne sadrži šećer. Treba vam pet minuta za pripremu, a posle samo ostavite da se ohladi i eto posluženja. Takođe, idealna je poslastica i kada vam dođu iznenadni gosti. 

Takođe, kikiriki puter više ne morate da kupujete, sada napravite sami. 

Sastojci:

  • 60 g badema
  • 30 g kakaoa
  • 100 g slatke pavlake 
  • 130 g putera od kikirikija
  • 130 g krem sira
  • 40 g eritritola (ili bilo koji zaslađivač)

Priprema:

Badem sameljite, pa sipajte po kašiku i po u kalup za mafine i poravnajte. Kakao, zagrejanu slatku pavlaku, zagrejani puter od kikirikija, zaslađivač i krem sir pomešajte sa preostalim bademom. Sjedinite štapnim mikserom i sipajte u kalup za mafine. Stavite u zamrzivač na 2-3 sata. 

Izvor: Stvar ukusa