Troslojna torta sa piškotama se iznenađujuće lako pravi. Preko keksa sipajte fil od pudinga od vanile, zatim još jedan red keksa, pa voćni fil i sve to premažite šlagom. Kao dekoraciju iskoristite čokoladu i ukusna i osvežavajuća poslastica je na vašem stolu. 

Piškote sada ne morate da kupujete, nego kod kuće napravite do svega 3 sastojka. 

Sastojci:

  • 200 g piškota 
  • 400 ml mleka 

Za fil:

  • 80 g pudinga od vanile 
  • 1 l mleka 
  • 200 g šećera 
  • 200 g putera 
  • 600 g bobičastog voća 
  • 100 g šećera u prahu 
  • 20 g kukuruznog skroba 
  • 100 ml vode 
  • 100 ml slatke pavlake 
  • 50 g čokolade 

Priprema:
U mleko sipajte puding i šećer, pa kuvajte, uz konstantno mešanje, dok se ne zgusne. Dodajte puter i mešajte dok se ne otopi. U kalup poređajte piškote koje ste umočili u mleko. Sipajte fil preko piškota i stavite u frižider na pola sata. Poređajte još jedan red piškota. Pomešajte vodu, skrob i šećer u prahu, pa prelijte bobičasto voće. Kuvajte uz mešanje, dok smesa ne postane gusta. Sipajte preko keksa. Stavite u frižider na sat vremena. Umutite slatku pavlaku i premažite kolač. Preko izrendajte čokoladu. 

Izvor: Stvar ukusa