Aristotel torta je toliko prosta za pripremu, a neverovatno ukusna. Spoj keksa i pudinga od vanile je odlična kombinacija.

Aristotel je brza i jednostavna torta sa keksom i pudingom od vanile. Trebaće vam pola sata da je spremite i ne treba vam rerna. Uspeva iz prvog pokušaja, a gosti će biti oduševljeni. Sastojci su jeftini, tako da je ova torta isplativa u potpunosti.
Predlažemo da pročitate i jednostavan način za pranje zagorelih šerpi.
Sastojci:
- 260 g keksa
- 80 g pudinga od vanile
- 1,150 l mleka
- 6 kašika šećera
- 2 jajeta
- 1/2 kašičice ekstrakta vanile
- 50 g šlaga
Priprema:
Mleko (850 ml) stavite da se kuva, a zatim dodajte puding koji ste pomešali sa šećerom, mlekom (150 ml), vanilom i žumancima. Kuvajte uz kuvanje nekih 2-3 minuta. Ohladite nekih 15 minuta, pa dodajte umućena belanca i lagano promešajte. Poređajte keks u kalup, pa sipajte fil. Preko sipajte šlag koji ste umutili sa mlekom (150 ml). Završni sloj je još jedan red keksa.
Izvor: Stvar ukusa
Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.