Ukoliko ste ljubitelji čokolade, evo jednog recepta za brz čokoladni kolač bez brašna. Korica od brašna, pa još i preliven čokoladom - niste probali ništa bolje.

Sastojci:

Testo:

  • 200 g crne čokolade
  • 125 g putera
  • 50 g šećera
  • 1 kašika aroma vanile
  • prstohvat soli
  • 1 velika kašika kakaoa
  • 3 jajeta

Glazura:

  • 100 g mlečne čokolade
  • 60 g slatke pavlake
  • šećer u prahu za ukras

Priprema:

U šerpici istopiti puter i čokoladu, nakon što se istope dodati šećer, so, vanilu i kakao. Jaja umutiti žicom u drugoj činiji. Potom sve spojiti u jednu smesu i mutiti samo dok se ne sjedine sastojci, nemojte nikako premutiti.
Fil sipati u obloženi kalup prečnika 20cm i peći 20-25 minuta na 170 stepeni. Nakon pečenja ostaviti kolač da se ohladi u potpunosti. Onda ugrejati slatku pavlaku i čim se ugreje preliti je preko čokolade i ostaviti da odstoji par minuta. Dobro promešati, preliti preliv preko korice i nakon što se stegne ukrasiti šećerom u prahu.

Izvor: Slatka domaćica