Duplo čokoladno zadovoljstvo.

Ukoliko ste ljubitelji čokolade, evo jednog recepta za brz čokoladni kolač bez brašna. Korica od brašna, pa još i preliven čokoladom - niste probali ništa bolje.
Sastojci:
Testo:
- 200 g crne čokolade
- 125 g putera
- 50 g šećera
- 1 kašika aroma vanile
- prstohvat soli
- 1 velika kašika kakaoa
- 3 jajeta
Glazura:
- 100 g mlečne čokolade
- 60 g slatke pavlake
- šećer u prahu za ukras
Priprema:
U šerpici istopiti puter i čokoladu, nakon što se istope dodati šećer, so, vanilu i kakao. Jaja umutiti žicom u drugoj činiji. Potom sve spojiti u jednu smesu i mutiti samo dok se ne sjedine sastojci, nemojte nikako premutiti.
Fil sipati u obloženi kalup prečnika 20cm i peći 20-25 minuta na 170 stepeni. Nakon pečenja ostaviti kolač da se ohladi u potpunosti. Onda ugrejati slatku pavlaku i čim se ugreje preliti je preko čokolade i ostaviti da odstoji par minuta. Dobro promešati, preliti preliv preko korice i nakon što se stegne ukrasiti šećerom u prahu.
Izvor: Slatka domaćica
Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.