Ukoliko ste ljubitelji čokolade, evo jednog recepta za brz čokoladni kolač bez brašna. Korica od brašna, pa još i preliven čokoladom - niste probali ništa bolje.
Sastojci:
Testo:
- 200 g crne čokolade
- 125 g putera
- 50 g šećera
- 1 kašika aroma vanile
- prstohvat soli
- 1 velika kašika kakaoa
- 3 jajeta
Glazura:
- 100 g mlečne čokolade
- 60 g slatke pavlake
- šećer u prahu za ukras
Priprema:
U šerpici istopiti puter i čokoladu, nakon što se istope dodati šećer, so, vanilu i kakao. Jaja umutiti žicom u drugoj činiji. Potom sve spojiti u jednu smesu i mutiti samo dok se ne sjedine sastojci, nemojte nikako premutiti.
Fil sipati u obloženi kalup prečnika 20cm i peći 20-25 minuta na 170 stepeni. Nakon pečenja ostaviti kolač da se ohladi u potpunosti. Onda ugrejati slatku pavlaku i čim se ugreje preliti je preko čokolade i ostaviti da odstoji par minuta. Dobro promešati, preliti preliv preko korice i nakon što se stegne ukrasiti šećerom u prahu.
Izvor: Slatka domaćica
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus