Najpopularniji slatkiš našeg detinjstva svakako je žuti kolač sa višnjama. Sada ga napravite još brže uz bakin recept. Ukusan, sočan i pun voća, a priprema nikad jednostavnija.
Sastojci:
- 3 jajeta
- 150 g šećera
- 200 ml jogurta
- korica limuna
- 150 g brašna
- 50 ml ulja
- 300 g voća po izboru
Za posipanje:
- prah šećer i vanilin šećer
Priprema:
Umutiti belanca, dodati brašno sa praškom za pecivom, koricu limuna, ulje, jogurt i sve polako dobro izjednačiti. Pleh 30x20 obložiti pek papirom i izliti pola testa. Poređati voće pa prekriti ostatkom testa. Odozgo ponovo poređati voće. Peći na 200 stepeni oko 50 minuta.
Izvor: Bakina i dekina kuhinja
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus