Topla čokolada sladak topli napitak koji obično pijemo u zimskim mesecima. Može biti bela, crna, gusta, retka, sa šlagom ili bez - izbor je na vama, i za koju god varijantu da se odlučite nećete pogrešiti.
Sastojci:
150 g čokolade za kuvanje ili crne čokolade
2 dcl punomasnog mleka
2 dcl slatke pavlake
1 kašičica šećera (ili više po želji)
1 vanilin šećer
Priprema:
Čokoladu izlomite na komadiće, stavite u činiju i dodajte šećer i vanilin šećer. Slatku pavlaku i mleko sipajte u šerpicu i stavite da kuva. Kad počne da vri, prelijte preko čokolade i mešajte dok ne dobijete kremasti napitak.
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem