Topla čokolada sladak topli napitak koji obično pijemo u zimskim mesecima. Može biti bela, crna, gusta, retka, sa šlagom ili bez - izbor je na vama, i za koju god varijantu da se odlučite nećete pogrešiti.
Sastojci:
150 g čokolade za kuvanje ili crne čokolade
2 dcl punomasnog mleka
2 dcl slatke pavlake
1 kašičica šećera (ili više po želji)
1 vanilin šećer
Priprema:
Čokoladu izlomite na komadiće, stavite u činiju i dodajte šećer i vanilin šećer. Slatku pavlaku i mleko sipajte u šerpicu i stavite da kuva. Kad počne da vri, prelijte preko čokolade i mešajte dok ne dobijete kremasti napitak.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus