Topla čokolada sladak topli napitak koji obično pijemo u zimskim mesecima. Može biti bela, crna, gusta, retka, sa šlagom ili bez - izbor je na vama, i za koju god varijantu da se odlučite nećete pogrešiti.
Sastojci:
150 g čokolade za kuvanje ili crne čokolade
2 dcl punomasnog mleka
2 dcl slatke pavlake
1 kašičica šećera (ili više po želji)
1 vanilin šećer
Priprema:
Čokoladu izlomite na komadiće, stavite u činiju i dodajte šećer i vanilin šećer. Slatku pavlaku i mleko sipajte u šerpicu i stavite da kuva. Kad počne da vri, prelijte preko čokolade i mešajte dok ne dobijete kremasti napitak.
Izvor: Stvar ukusa
Urme u slaninici - predjelo kome niko neće odoleti
Tradicionalni libanski kolačići sa filom od urmi
Pečeni svinjski file sa začinskim biljem i salsom od pistaća
Slatka puter pogača kao iz bakine kuhinje – pravi ukus detinjstva
Prolećna kinoa salata sa svežim povrćem