Topla čokolada je idealno rešenje da se zasladite tokom predstojećih hladnih dana. Uz dodatak različitih aroma, dobićete ukusan napitak. Može biti bela, crna, gusta, retka, sa šlagom ili bez - izbor je na vama, i za koju god varijantu da se odlučite nećete pogrešiti.
Sastojci:
– 1 litar mleka (može i 2 dcl više ako volite ređe)
– 7 kašika šećera
– 1 kesica pudinga od čokolade
– 50 g čokolade za kuvanje
– prstohvat soli
Još možete dodati cimet, rum, koricu pomorandže ako volite.
Ukrasite jednom kesicom umućenog šlaga i narendanom čokoladom ili kakaom.
Priprema:
U 100 ml mleka umešajte šećer, so, puding. Ostalo mleko prokuvajte ubacite čokoladu i kada se rastopi zakuvajte puding. Kuvajte 3 minuta pa vrelo sipajte u čaše, ukrasite šlagom i odmah poslužite.
Mogu se praviti i drugi ukusi, samo zameniti puding (vanila, jagoda, malina, banana, kokos…).
U galeriji ispod pogledajte najlepše fotografije omiljenog zimskog napitka.
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem