Domaći pire od kestena možete jesti sa šlagom kao desert, ali ga možete koristiti i za razne torte i kolače. Priprema nije komlikovana, treba vam svega nekoliko sastojaka.
Sastojci:
- 1 kg kestena
- 500 ml punomasnog mleka
- 2 vanilin šećera
- 50 g šećera
- 2 kašičice ruma
Priprema:
Skuvajte kestene u vodi i ogulite ih a zatim ih usitnite u pire. Nalijte mleko, dodajte šećer i rum pa kuvajte dok kesteni ne upiju mleko i dok se sve ne sjedini mešajući. Ako vam se čini da je smesa pregusta dodajte još mleka, a ako je preretka kuvajte malo duže. Kada kesteni upiju mleko i napravi se gusta smesa, provucite je kroz mašinicu za meso da biste dobili rezance. Ukoliko ne želite rezance smesu umutite mikserom da se dobije homogena smesa. Ukrasite šlagom i servirajte..
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem