Domaći pire od kestena možete jesti sa šlagom kao desert, ali ga možete koristiti i za razne torte i kolače. Priprema nije komlikovana, treba vam svega nekoliko sastojaka.

Sastojci:

  • 1 kg kestena
  • 500 ml punomasnog mleka
  • 2 vanilin šećera
  • 50 g šećera
  • 2 kašičice ruma

Priprema:

Skuvajte kestene u vodi i ogulite ih a zatim ih usitnite u pire. Nalijte mleko, dodajte šećer i rum pa kuvajte dok kesteni ne upiju mleko i dok se sve ne sjedini mešajući. Ako vam se čini da je smesa pregusta dodajte još mleka, a ako je preretka kuvajte malo duže. Kada kesteni upiju mleko i napravi se gusta smesa, provucite je kroz mašinicu za meso da biste dobili rezance. Ukoliko ne želite rezance smesu umutite mikserom da se dobije homogena smesa. Ukrasite šlagom i servirajte..

Izvor: Stvar ukusa