Ovu izvrsnu poslasticu ne morate da pravite samo kada su neke proslave, nego i kada želite da se počastite nečim slatkim.
Sastojci:
- 200 g šećera
- 1/2 šoljice ulja
- 1 štangla čokolade
- 150 g mleveno-seckanih oraha
- 1/2 kg mlevenog keksa
Za fil:
- 250 g margarina
- 1-2 kašike prah šečer
- 2 kesten pirea (u obliku margarina)
Priprema:
U ½ l vode dodajte šećer, ulje, (može ko voli i 2 kašike ruma), štanglu čokolade. Stavite da se kuva i kada se otope čokolada i šećer dodajte orahe i sve prelijte preko keksa. Umutite žicom (po potrebi dodajte još keksa). Oblikujte tortu.
Umutite margarin sa prah šećerom, dodajte kesten pire i premažite tortu.
Tortu možete da dekorišete istopljenom čokoladom i sa tofife bombonama ili šlagom.
Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu Po receptu Dragice Panjković
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem