Ovu izvrsnu poslasticu ne morate da pravite samo kada su neke proslave, nego i kada želite da se počastite nečim slatkim.

Sastojci:

  • 200 g šećera
  • 1/2 šoljice ulja
  • 1 štangla čokolade
  • 150 g mleveno-seckanih oraha
  • 1/2 kg mlevenog keksa

Za fil:

  • 250 g margarina
  • 1-2 kašike prah šečer
  • 2 kesten pirea (u obliku margarina)

Priprema:

U ½ l vode dodajte šećer, ulje, (može ko voli i 2 kašike ruma), štanglu čokolade. Stavite da se kuva i kada se otope čokolada i šećer dodajte orahe i sve prelijte preko keksa. Umutite žicom (po potrebi dodajte još keksa). Oblikujte tortu.

Umutite margarin sa prah šećerom, dodajte kesten pire i premažite tortu.

Tortu možete da dekorišete istopljenom čokoladom i sa tofife bombonama ili šlagom.

Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu  Po receptu Dragice Panjković