Torta sa belom čokoladom i jagodama koja se topi u ustima.

Sastojci:

Za biskvit:

  • 250 g keksa
  • 120 g rastopljenog putera
  • prstohvat soli

Za fil:

  • 300 ml mleka
  • 2 kašike šećera
  • limunova kora
  • 2 jajeta
  • 2 kašike kukuruznog skroba
  • vanilin šećer
  • 150 g bele čokolade
  • 300 ml šlaga (nezaslađenog)
  • 500 g jagoda

Za glazuru:

  • 70 ml šlaga (nezaslađenog)
  • 150 g bele čokolade

Priprema:

Pomešajte mleveni keks, so i rastopljeni puter. Dobro sjedinite, pa dno kalupa (prečnika 24 cm) obložite pek papirom i sipajte smesu. Lepo rasporedite.

Za fil: U šerpu sipajte mleko, kašiku šećer i koricu limuna. Stavite da provri. U međuvremenu, u drugoj posudi pomešajte jaja, drugu kašiku šećer i vanilin šećer, pa umutite. Dodajte skrob i nastavite da mutite. Zatim sipajte provrelo mleko koje i žicom sjedinite. Sipajte opet u šerpu i kuvajte dok se ne zgusne, konstantno mešajući, a zatim dodajte belu čokoladu i kuvajte dok se ne otopi. Sipajte u neku posudu i pokrijte providnom folijom i ostavite da se ohladi. Jagode isecite na tanje kriške i obložite ivice kalupa (kao na slici).

POČINJE SEZONA JAGODA I ZATO NAPRAVITE OVU POSLASTICU ZA SVEGA NEKOLIKO MINUTA: Voćna torta sa kremastim filom i biskvitom od keksa
Foto: Printscreen/YT torta-13

Umutite ohlađeni prvi fil, pa postepeno dodajte umućenu slatku pavlaku i posle prvog dodavanja opet umutite, a posle špatulom sjedinite. Sipajte preko biskvita polovinu prvog fila i lepo rasporedite. Preko stavite sitnije iseckane jagode, pa drugi polovinu fila. Stavite u frižider na 5-6 sati.

Za glazuru: Čokoladu otopite sa slatkom pavlakom i prelijte preko kolača. Stavite u frižider na 2 sata. Ukrasite preostalim jagodama.

Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu  Izvor: stvarukusa.rs