U nastavku vam donosimo recept star preko 70 godina koji potiče iz francuske kuhinje. Torta ima samo 4 sastojka, ne peče se, a jednostavna je za pripremu. Kada je budete probali biće to ljubav na prvi zalogaj.
Sastojci:
- 100 g putera
- 100 g vanilin šećera
- 100 g crne čokolade
- 500 g kesten pirea
Priprema:
U šerpicu stavite puter, šećer, lomljenu crnu čokoladu i kesten pire. Kuvajte 2-3 minuta na umerenoj temperaturi dok se sastojci ne povežu. Zatim smesu umutite u blenderu ili štapnim mikserom. Kalup za hleb (onaj duguljasti) obložite pek papirom i izručite smesu. Lepo poravnajte i stavite u frižider na 12 sati.
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem