Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Krem Brule: Najpoznatiji francuski desert

Autor Sanja Belinić
Autor Sanja Belinić

Krem Brule: Najpoznatiji francuski desert

 Izvor: Foto: Shutterstock

Uživajte u kremastom filu i hrskavoj karamel korici.

Sastojci:

4 žumanceta

65 g šećera

400 ml slatke pavlake

100 g bele mlečne čokolade

1/2 kašičice ekstrata od vanile

šećer za karamel

Priprema:

Žumanca i šećer dobro umutiti. Slatku pavlaku stavite da proključa. Kada proključa odmah sklonite i dodajte izlomljenu belu čokoladu. Mešajte dok se čokolada ne istopi, a zatim kašiku po kašiku sipajte u smesu od žumanaca i šećera, neprestano miksajući. Dodajte ekstrat vanile. Sipajte u posudice za sufle ili neke druge keramičke posude.

Posudice stavite u dublju tepsiju ili pleh, a onda sipajte vrelu vodu skoro do visine krema koji se nalazi u posudama.

Stavite u zagrejanu rernu na 150° i pecite 45 minuta.

Posudice izvadite iz vode i ostavite da se prohlade na sobnoj temperaturi, a onda prebacite u frižider najmanje na 2-3 h.

Ohlađen krem pospite šećerom i brenerom ga karamelizujte. Čuvajte u frižideru do služenja.

Napomena: Ova količina namirnica dovoljna je za 5 posudica, a ja radim uvek duplu meru.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: minjinakuhinjica.com

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti