Uživajte u kremastom filu i hrskavoj karamel korici.
Sastojci:
4 žumanceta
65 g šećera
400 ml slatke pavlake
100 g bele mlečne čokolade
1/2 kašičice ekstrata od vanile
šećer za karamel
Priprema:
Žumanca i šećer dobro umutiti. Slatku pavlaku stavite da proključa. Kada proključa odmah sklonite i dodajte izlomljenu belu čokoladu. Mešajte dok se čokolada ne istopi, a zatim kašiku po kašiku sipajte u smesu od žumanaca i šećera, neprestano miksajući. Dodajte ekstrat vanile. Sipajte u posudice za sufle ili neke druge keramičke posude.
Posudice stavite u dublju tepsiju ili pleh, a onda sipajte vrelu vodu skoro do visine krema koji se nalazi u posudama.
Stavite u zagrejanu rernu na 150° i pecite 45 minuta.
Posudice izvadite iz vode i ostavite da se prohlade na sobnoj temperaturi, a onda prebacite u frižider najmanje na 2-3 h.
Ohlađen krem pospite šećerom i brenerom ga karamelizujte. Čuvajte u frižideru do služenja.
Napomena: Ova količina namirnica dovoljna je za 5 posudica, a ja radim uvek duplu meru.
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem