Uživajte u kremastom filu i hrskavoj karamel korici.
Sastojci:
4 žumanceta
65 g šećera
400 ml slatke pavlake
100 g bele mlečne čokolade
1/2 kašičice ekstrata od vanile
šećer za karamel
Priprema:
Žumanca i šećer dobro umutiti. Slatku pavlaku stavite da proključa. Kada proključa odmah sklonite i dodajte izlomljenu belu čokoladu. Mešajte dok se čokolada ne istopi, a zatim kašiku po kašiku sipajte u smesu od žumanaca i šećera, neprestano miksajući. Dodajte ekstrat vanile. Sipajte u posudice za sufle ili neke druge keramičke posude.
Posudice stavite u dublju tepsiju ili pleh, a onda sipajte vrelu vodu skoro do visine krema koji se nalazi u posudama.
Stavite u zagrejanu rernu na 150° i pecite 45 minuta.
Posudice izvadite iz vode i ostavite da se prohlade na sobnoj temperaturi, a onda prebacite u frižider najmanje na 2-3 h.
Ohlađen krem pospite šećerom i brenerom ga karamelizujte. Čuvajte u frižideru do služenja.
Napomena: Ova količina namirnica dovoljna je za 5 posudica, a ja radim uvek duplu meru.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus