Hrskave puslice sa kremom...
Sastojci:
4 belanaca
70 g šećera
230 g šećera u prahu
120 g mlevenog badema
prstohvat soli
prehrambena boja
fil po želji (kakao krem, džem, slatka pavlaka, šlag krem...)
Priprema:
Zagrejati rernu na 150°. Belanca i šećer mutiti mikserom, dok ne dobijete čvrst šam. Zatim dodajte prehrambenu boju i mutite još minut. Prosejte badem, šećer u prahu i so dva puta, kako biste odstranili sve moguće grudvice. Postepeno i pažljivo spojite to sa šamom od belanaca. Smesa treba da bude glatka i gusta, da se ne razliva. U pleh postavite papir za pečenje, a zatim špricom nanosite smesu u male loptice – peći 15-20 minuta.
Spojite dva kolača i nafilujte ih između. Za to možete koristiti džem ili slatku pavlaku, krem šlag ili običnu rastopljenu čokoladu.
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.