Hrskave puslice sa kremom...

Sastojci:

4 belanaca

70 g šećera

230 g šećera u prahu

120 g mlevenog badema

prstohvat soli

prehrambena boja

fil po želji (kakao krem, džem, slatka pavlaka, šlag krem...)

Priprema:

Zagrejati rernu na 150°. Belanca i šećer mutiti mikserom, dok ne dobijete čvrst šam. Zatim dodajte prehrambenu boju i mutite još minut. Prosejte badem, šećer u prahu i so dva puta, kako biste odstranili sve moguće grudvice. Postepeno i pažljivo spojite to sa šamom od belanaca. Smesa treba da bude glatka i gusta, da se ne razliva. U pleh postavite papir za pečenje, a zatim špricom nanosite smesu u male loptice – peći 15-20 minuta.

Spojite dva kolača i nafilujte ih između. Za to možete koristiti džem ili slatku pavlaku, krem šlag ili običnu rastopljenu čokoladu.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: stvarukusa.rs