Hrskave puslice sa kremom...
Sastojci:
4 belanaca
70 g šećera
230 g šećera u prahu
120 g mlevenog badema
prstohvat soli
prehrambena boja
fil po želji (kakao krem, džem, slatka pavlaka, šlag krem...)
Priprema:
Zagrejati rernu na 150°. Belanca i šećer mutiti mikserom, dok ne dobijete čvrst šam. Zatim dodajte prehrambenu boju i mutite još minut. Prosejte badem, šećer u prahu i so dva puta, kako biste odstranili sve moguće grudvice. Postepeno i pažljivo spojite to sa šamom od belanaca. Smesa treba da bude glatka i gusta, da se ne razliva. U pleh postavite papir za pečenje, a zatim špricom nanosite smesu u male loptice – peći 15-20 minuta.
Spojite dva kolača i nafilujte ih između. Za to možete koristiti džem ili slatku pavlaku, krem šlag ili običnu rastopljenu čokoladu.
Zapečeni pire krompir sa šampinjonima
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom