Tokom vrućih letnjih dana niko od nas ne voli da provodi mnogo vremena u kuhinji, ali svejedno bismo se rado zasladili finim i laganim kolačima i tortama.

Srećom, postoji način kako da pripremite letnju tortu, a da ne palite rernu. Dobra je vest i ta što se naš čizkejk s limunom može pripremiti od lako dostupnih sastojaka koje gotovo uvek imamo u svojoj kuhinji.

Evo kako pripremiti ovaj osvežavajući desert.

Sastojci:

150g keksa (preporučujemo petit keks, ali mogu poslužiti i neki drugi koji u sebi sadrže maslac)

50g maslaca

20g šećera

1 vanilin šećer

320g sira maskarponea

korica jednog limuna

limunov sok od isceđena tri limuna

Priprema:

Od keksa pravimo „koru“ tj. bazu torte, a sve što je potrebno jeste da sameljemo keks, bilo ručno ili u blenderu, pa da dodamo otopljeni maslac i šećer.

Dobijenu smesu potrebno je ravnomerno rasporediti po odabranom kalupu za tortu i smestiti na sat-dva u frižider kako bi postala čvrsta i kompaktna.

Što se tiče pripremanja fila, potrebno je samo pomešati preostale sastojke odnosno maskarpone, vanilin šećer, koricu limuna i limunov sok.

Meša se sve dok ne dobijemo čvrstu i jednoličnu smesu, bilo ručno ili uz pomoć električnog miksera. Nakon što se prethodno pripremljena korica dovoljno ohladi, u kalup je potrebno dodati fil i to je to.

Želite li da desert bude posebno osvežavajući, možete ga ukrasiti listićima nane.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu 

Izvor: zadovoljna.hr