Tokom vrućih letnjih dana niko od nas ne voli da provodi mnogo vremena u kuhinji, ali svejedno bismo se rado zasladili finim i laganim kolačima i tortama.
Srećom, postoji način kako da pripremite letnju tortu, a da ne palite rernu. Dobra je vest i ta što se naš čizkejk s limunom može pripremiti od lako dostupnih sastojaka koje gotovo uvek imamo u svojoj kuhinji.
Evo kako pripremiti ovaj osvežavajući desert.
Sastojci:
150g keksa (preporučujemo petit keks, ali mogu poslužiti i neki drugi koji u sebi sadrže maslac)
50g maslaca
20g šećera
1 vanilin šećer
320g sira maskarponea
korica jednog limuna
limunov sok od isceđena tri limuna
Priprema:
Od keksa pravimo „koru“ tj. bazu torte, a sve što je potrebno jeste da sameljemo keks, bilo ručno ili u blenderu, pa da dodamo otopljeni maslac i šećer.
Dobijenu smesu potrebno je ravnomerno rasporediti po odabranom kalupu za tortu i smestiti na sat-dva u frižider kako bi postala čvrsta i kompaktna.
Što se tiče pripremanja fila, potrebno je samo pomešati preostale sastojke odnosno maskarpone, vanilin šećer, koricu limuna i limunov sok.
Meša se sve dok ne dobijemo čvrstu i jednoličnu smesu, bilo ručno ili uz pomoć električnog miksera. Nakon što se prethodno pripremljena korica dovoljno ohladi, u kalup je potrebno dodati fil i to je to.
Želite li da desert bude posebno osvežavajući, možete ga ukrasiti listićima nane.
Izvor: zadovoljna.hr
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus