Napravite svoju verziju popularne poslastice.

Sastojci:

  • 600 g kestena
  • 50 g šećera
  • 2 kesice vanilin šećera
  • kašičica ruma
  • 4 dl mleka

Priprema:

Kestene izrezati u krug i staviti u kipuću vodu na nekoliko minuta, dovoljno da se otvore. Stavljajte samo po nekoliko komada, jer ih je potrebno očistiti od kore dok su još vrući i lako se čiste.

Očišćene kestene i vanilin šećer staviti u mleko i kuvati oko sat vremena, povremeno mešajući. Šećer i rum dodati pred kraj kuvanja.

Smesu umutite štapnim ili običnim mikserom da se dobije homogena masa. Pire sipajte u činije i ukrasite po želji.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: stvarukusa.rs