Nema bolje kombinacije od čokoladnog kolača u kombinaciji sa višnjama. Donekle podseća na popularni brauni, ali je još sočniji i osvežavajuć. Možete koristiti i neko drugo voće kao što su maline ili jagode, a gosti i vaši ukućani sigurno će biti oduševljeni.
Sastojci:
- 4 jajeta
- 500 g šećera
- 300 g brašna
- 150 ml ulja
- 250 ml mleka
- 3 kašike kakao praha
- 500 g višanja bez koštice
- 100 g margarina
- 100 g čokolade
- 1 prašak za pecivo
Priprema:
Umutite 3 žumanca sa 300 grama šećera, pa dodajte ulje, mleko, brašno, prašak za pecivo i kako prah pa nastavite sa mućenjem da dobijete glatku masu. U podmazan i brašnom posut pleh sipajte polovinu smese za biskvit, pa stavite u rernu na 180 C da se zapeče toliko da se uhvati korica. Dok čekate umutite 3 belanca zajedno sa 100 grama šećera da dobijete čvrt sneg. Dodajte višnje i sve dobro izmešajte kašikom.
Izvadite tepsiju iz rerne, premažite zapečeni biskvit belancima sa šećerom i višnjama, pa vratite u tepsiju da se fil od višanja malo zapeče. Potom izvadite tepsiju iz rerne, preko fila od višanja i belanaca sipajte ostatak smese za biskvit i pecite dok se kolač ne odvoji od ivica pleha. Ostavite da se ohladi. U šerpicu sipajte 1 jaje, 100 gr šećera, 100 grama margarina i 100 grama čokolade, pa pustite da se sve istopi na tihoj vatri. Vrućom glazurom prelijte ohlađen kolač, pa ga ostavite da odstoji bar sat vremena pre služenja.
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem