Odlični sitni kolači od griza i badema koji se ne peku. Kada vam se jede nešto slatko, a ne ide vam se u radnju, vi pomešajte nekoliko sastojka koje sigurno imate, a ako vam nešto nedostaje probajte da zamenite sa nečim što imate kod kuće. Super su i kada su slave i praznici, jer su neobični i zanimljivi, a ukusni.
Sastojci:
- 1/3 šolje putera
- 1 šolja brašna
- 4 kašike griza
- 1 šolja mleka
- 1/2 šolje šećera
- 1/4 kašičice kardamom u prahu
- 1 kašika seckanih badema
- 1 kašika seckanih pistaća
Priprema:
Istopite puter, pa dodajte brašno i mešajte dok ne postane glatko. Zatim u isti tiganj sipajte mleko (1/2), opet promešajte, pa šećer. Sjedinite i sipajte mleko (1/2 šolje). Sve dobro promešajte, pa dodajte kardamom i seckane bademe i pistaće. Stavite na tacnu koju ste premazali puterom ili uljem, pa napravite oblik pravouganika. Pospite presotalim bademima i pistaćima. Poslužite.
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem