Odlični sitni kolači od griza i badema koji se ne peku. Kada vam se jede nešto slatko, a ne ide vam se u radnju, vi pomešajte nekoliko sastojka koje sigurno imate, a ako vam nešto nedostaje probajte da zamenite sa nečim što imate kod kuće. Super su i kada su slave i praznici, jer su neobični i zanimljivi, a ukusni.
Sastojci:
- 1/3 šolje putera
- 1 šolja brašna
- 4 kašike griza
- 1 šolja mleka
- 1/2 šolje šećera
- 1/4 kašičice kardamom u prahu
- 1 kašika seckanih badema
- 1 kašika seckanih pistaća
Priprema:
Istopite puter, pa dodajte brašno i mešajte dok ne postane glatko. Zatim u isti tiganj sipajte mleko (1/2), opet promešajte, pa šećer. Sjedinite i sipajte mleko (1/2 šolje). Sve dobro promešajte, pa dodajte kardamom i seckane bademe i pistaće. Stavite na tacnu koju ste premazali puterom ili uljem, pa napravite oblik pravouganika. Pospite presotalim bademima i pistaćima. Poslužite.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus