Čupavci su omiljeni sitni kolači mnogih i obično se služe na slavama. Danas vam donosimo recept za bele čupavce sa malinama koji su umočeni u belu čokoladu i kokos. Sigurni smo da će vam se dopasti i da ćete uživati.
Sastojci:
Za biskvit:
- 3 jajeta
- 160 g šećera
- 100 ml ulja
- 120 ml jogurta
- 80 ml mleka
- 250 g brašna
- 1 prašak za pecivo
Za fil:
- 100 g putera
- 200 ml mleka
- 2-3 kašike šećera
- 300 g bele čokolade
Još:
- 150 g malina
- 200 g kokosa
Priprema:
Savet je da prvo pripremite fil, kako bi se ohladio do spremite biskvit. U šerpicu stavite puter, mleko i šećer. Kada se sve istopi i zagreje dodajte belu čokoladu, sve vreme mešajte da se i ona lepo istopi. Ostavite je da se hladi, pa odmah pređite na pravljenje biskvita.
Za biskvit prvo umutite 3 belanca sa 80 g šećera. Mutite dok se šećer ne otopi i masa ne postane sjajna. Zatim umutite 3 žumaca sa 80 g šećera. I žumanca mutite dok se šećer ne istopi i ne postanu svetlo žuta. Lagano u žumanca sipajte ulje. Sve vreme mutite. Sipajte i jogurt i mleko. Kada se sjedini ubacite brašno i jedan prašak za pecivo, pa ponovo sve umutite mikserom. Belanca dodajte iz 3 puta u žumanca i laganim kružnim pokretima sjedinite varjačom ili špatulom. Izlijte smesu u pleh, izravnajte, pa po testu raporedite maline, slobobno ih malo pritisnite da upadnu u testo.
Pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni 20 minuta. Isecite biskvit na kocke, pa ga umačite u fil sa čokoladom, pa u kokos. Ređajte čupavce na tacnu ili pleh.
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem