Čupavci su sitni kolači koji u tren oka nestaju sa stola. Sada vam donosimo recept za bele čupavce koji su umočeni u belu čokoladu i kokos. Garantovano će vam se dopasti.
Sastojci:
Za biskvit:
- 6 jaja
- 6 kašike brašna
- 4 kašike šećera
- 1,5 dl ulja
- 1/2 praška za pecivo
Za glazuru:
- 300 g bele čokolade
- 4 dcl mleka
- 4 dcl slatke pavlake
- kokos
Priprema:
Odvojite žumanca od belanaca. Pazite prilikom odvajanja jer ne bi smeli da se pomešaju. Umutite žumanca i šećer. Mutite dok smesa ne postane svetla. Tada postepeno dodajte ulje, nikako odjednom.
Umutite belanca u čvrst šne. Naizmenično u žumanca dodajte malo brašna i šnea, pa pažljivo i polako mešajte. Ponavljajte postupak dok ne utrošite brašno i šne.
Tepsiju podmažite maslacem, uljem ili svinjskom mašću, zatim pospite prezlama i sipajte smesu. Pecite u zagrejanoj rerni na 180°C nekih 30 minuta. Da biste znali da je biskvit pečen, ubodite čačkalicom i ako je suva, pečen je.
Belu čokoladu otopite sa mlekom i slatkom pavlakom uz konstantno mešanje.
Glazuru i biskvit ohladite pre završne faze. Isecite biskvit na kocke. Zatim jednu po jednu kocku umočite u glazuru, a zatim uvaljajte u kokos i odložite.
Najbolji brauni mafini sa čokoladom
Posni slavski kolač za Mitrovdan, mogu i početnici da ga naprave
Posne punjene paprike
Posna slavska pogača za Mitrovdan
Napravite posnu rozen tortu