Mislimo da ne postoji jednostavniji recept za jelo na kašiku. Ovaj krompir paprikaš se bukvalno sam sprema, potrebno je samo da sve sastojke ubacite u šerpu i stavite da se krčka. Za nekih pola sata imaćete pravu gozbu.
Sastojci:
- 1 veća glavica luka
- 2 šargarepe
- 4 krompira
- 1 paradajz
- 1 kašika ajvara
- 1 zelena paprika (može iz zamrzivača)
- ulje
- peršunov list
- slatka mlevena paprika, so, biber
Priprema:
Na ulju propržiti sitno seckan crni luk, papriku i šargarepu. Dodati kašiku ajvara, malo mlevene paprike i krompir isečen na kocke. Naliti vode malo više pa kuvati 30 minuta da uvri. Dodati so, biber i pršunov list. Naš recept je gotov.
Izvor: Bakina i dekina kuhinja
Štanglice od čokolade i kikirikija
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima