Carska pita mnogima je omiljena jer pored toga što je ukusna i dekorativna izuzetno se lako pravi. Carski mafini su sličnog recepta samo što smesu ulivate u modle i još je slađe kada ih jedete. Idealno su rešenje kada nemate puno vremena da stojite u kuhinji, a želite da svojim ukućanima pripremite zasitan doručak. Najbolji su kad ih služite tople uz šolju jogurta.
Sastojci:
- 4 jajeta
- 200 ml jogurta
- 200 ml ulja
- 300 g brašna
- 150 g šunke
- 2 crvene paprike
- 1 manji luk
- 3 kisela krastavčića
- prašak za pecivo
- so
Priprema:
U činiju pomešajte brašno, cela jaja, ulje, jogurt i prašak za pecivo pa sve dobro umutute da dobijete glatko testo. Dodajte prstohvat soli. Šunku, paprike, luk i krastavčiće isecite na kockice pa ubacite u testo. Kalup za mafine podmažite uljem, pa u svaki kalup ulijte smesu. Mafine pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni dok ne dobiju zlatno-smeđu nijansu.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus