Italijansku hranu svi obožavamo. Iz te zemlje stižu najlepši recepti za picu, testeninu, lazanje... Ali, i neki od najlepših kolača su italijanski, kao što su tiramisu i kanoli. Sada pripremite mafine sa ukusom pice na kojima će vam pozavideti i najbolji italijanski kuvari. Ako želite možete u smesu da dodate i seckanu šunku, kao i propržene pečurke.
Sastojci:
- 240 ml mleka
- 2 jajeta
- 60 ml ulja
- 1/2 kašičice soli
- 1 kašičica belog luka u prahu
- 1 kašičica sušenog origana
- 220 g brašna
- 2 kašičice praška za pecivo
- 100 g mocarela sira
- 1 paradajz, seckani
- nekoliko maslina, narezanih
- paradajz sos ili kečap
Priprema:
Umutite mleko, jaja, ulje, so, beli luk u prahu, origano i druge začine po želji. Dodajte brašno i prašak za pecivo i mešajte dok se ne sjedini. Zatim dodajte rendadni sir, seckani paradajz, masline. Sipajte testo u nauljeni kalup za mafine. Svaki premažite sa 1 kašičicom pradajz sosa i pospite malo sira. Pecite u zagrejanoj rerni na 170°Cc oko 15-20 minuta.
Izvor: Stvar ukusa
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom