Patlidžan ima jak i specifičan ukus, zato većina ljudi i izbegava da ga jede. Ako ga napunite pire krompirom, pa urolate i na kraju pospete sirom i zapečete, napravićete jelo kojem niko neće reći ne. Različite namirnice ublažiće jak ukus patlidžana, pa će čak i deca pristati da ga jedu.
Sastojci:
- 2 patlidžana
- 15 ml maslinovog ulja
- 2 kašičice belog luka u prahu
- 1/2 kašičice soli
- 2 kašičice origana
- 3 velika kuvana krompira (500 g)
- 200 g mocarele
- 2 kašike prezli
Priprema:
Patlidžan isecite horizontalno, tako da dobijete10 komada, poređajte ih u pleh obložen pek papirom. Pomešajte maslinovo ulje, 1 kašičicu belog luka u prahu, so, 1 kašičicu origana i premažite patlidžan sa obe strane. Pecite na 200°C oko 30 minuta. Krompir skuvajte, pa ispasirajte, a zatim dodajte rendanu mocarelu (100 g), 1 kašičicu origana i 1 kašičicu belog luka u prahu. Dobro sjedinite, pa oblikujte valjak i stavite na krišku patlidžana. Urolajte. Tepsiju premažite ulje, pa poređajte patlidžan i zabodite čačkalicu u svaki. Pospite prezlama i rendanom mocarelom (100 g). Pecite na 200°C oko 10 minuta.
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem