Ruska salata je nezaobilazna na svakoj proslavi, a kako dolazi lepo vreme zamenite je prolećnom salatom punom povrća. Ova salata je izvorno ruski specijalitet, pravi se slično, a možete da servirate uz sočne krmenadle, ali i da mažete na hleb.
Poseban šmek ovoj salati daće domaći majonez.
Sastojci:
- 3 kuvana jajeta
- 200 g šunke
- 1/2 paprike babure
- 10 komada čeri paradajza
- 1 krastavac
- 150 g tvrdog sira
- malo mirođije
- 3 kašike majoneza
Priprema:
Iseckajte sve sastojke, sem sira, njega izrendajte. Pomešajte i sipajte majonez i začine po želji. Promešajte i servirajte.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus