Dolazi proleće i vreme je da prestanemo sa teškom hranom kao što je sarma, pečenje... Na red dolaze jednostavni i lagani obroci, koji su u isto vreme i zasitni. Kaserola sa tikvicama i paradajzom je super kada nemate ideju, a želite ručak bez mesa. Ukusan i šarenolik, najavljuje lepše vreme, a sprema se brzo i lako.
Sastojci:
- 3-4 paradajza
- 2-3 tikvice
- 150 g kisele pavlake ili jogurta
- 3 čena belog luka
- malo mirođije
- 150 g tvrdog sira
Priprema:
Paradajz i tikvice isecite na deblje kolutove, a u pavlaku ili jogurt dodajte mleveni beli luk i seckanu mirođiju, pa promešajte. U malo nauljenu tepsiju ređajte tikvicu, pa paradajz i tako u 3 reda dok ne popunite vatrostalnu. Prelijte sa smesom od jogurta ili pavlake, a preko izrendajte sir. Pecite na 180°C oko 45 minuta.
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem