Dolazi proleće i vreme je da prestanemo sa teškom hranom kao što je sarma, pečenje... Na red dolaze jednostavni i lagani obroci, koji su u isto vreme i zasitni. Kaserola sa tikvicama i paradajzom je super kada nemate ideju, a želite ručak bez mesa. Ukusan i šarenolik, najavljuje lepše vreme, a sprema se brzo i lako. 

Sastojci:

  • 3-4 paradajza 
  • 2-3 tikvice
  • 150 g kisele pavlake ili jogurta 
  • 3 čena belog luka
  • malo mirođije
  • 150 g tvrdog sira

Priprema: 

Paradajz i tikvice isecite na deblje kolutove, a u pavlaku ili jogurt dodajte mleveni beli luk i seckanu mirođiju, pa promešajte. U malo nauljenu tepsiju ređajte tikvicu, pa paradajz i tako u 3 reda dok ne popunite vatrostalnu. Prelijte sa smesom od jogurta ili pavlake, a preko izrendajte sir. Pecite na 180°C oko 45 minuta. 

Izvor: Stvar ukusa