Dolazi proleće i vreme je da prestanemo sa teškom hranom kao što je sarma, pečenje... Na red dolaze jednostavni i lagani obroci, koji su u isto vreme i zasitni. Kaserola sa tikvicama i paradajzom je super kada nemate ideju, a želite ručak bez mesa. Ukusan i šarenolik, najavljuje lepše vreme, a sprema se brzo i lako.
Sastojci:
- 3-4 paradajza
- 2-3 tikvice
- 150 g kisele pavlake ili jogurta
- 3 čena belog luka
- malo mirođije
- 150 g tvrdog sira
Priprema:
Paradajz i tikvice isecite na deblje kolutove, a u pavlaku ili jogurt dodajte mleveni beli luk i seckanu mirođiju, pa promešajte. U malo nauljenu tepsiju ređajte tikvicu, pa paradajz i tako u 3 reda dok ne popunite vatrostalnu. Prelijte sa smesom od jogurta ili pavlake, a preko izrendajte sir. Pecite na 180°C oko 45 minuta.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus