Kuvana jela čiji se sastojci samo sipaju u šerpu i kuvaju su najpraktičniji kada ste u žurbi. Pileći paprikaš je takav obrok, a obično se priprema sa krompirom. Zamenite ga pečurkama i topljenim sirom i napravićete jedanko ukusno jelo, a opet ćete izaći iz rutine. Za pripremu će vam trebati oko pola sata. Isprobajte drugačiji paprikaš, a ako vam baš fali krompir, poslužite sa pireom

Sastojci:

  • 700 g pilećeg filea 
  • 500 g pečuraka
  • 1 crni luk 
  • 50 g putera
  • 1 šargarepa
  • 70 g peršuna 
  • 200 g zdenka sira 

Priprema:

Na ulju propržite iseckano belo meso na kockice. Dodajte seckani crni luk i još kratko pržite, a zatim dodajte puter i seckane pečurke, rendanu šargarepu i začine po želji. Kada se sve prodinsta, stavite u šerpu u koju ste sipali 2 l vode, promešajte i dodajte zdenka sir. Poklopite i kuvajte dok se sir ne otopi, a onda na kraju stavite i seckani peršun. 

Izvor: Stvar ukusa