Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

KAKO SE PRAVI PIRE KROMPIR BEZ MLEKA: Nagrađivani profesionalni kuvar otkriva tajnu za prilog od 2 sastojka

Ne odričite se omiljenih jela u toku posta, napravite pire bez mleka.

 Kako se pravi pire krompir bez mleka Izvor: Shutterstock

Pire krompir spada u najomiljnije priloge. Može da se služi sa gotovo svaki jelom, a ukus je toliko dobar da niko ne može da mu odoli. Svako ga sprema na svoj način, neko voli da ostanu grudvice, neko voli da mikserom sve sjedini, neko dodaje različite začine, pavlaku ili sir kako bi poboljšao ukus. 

Kako je počeo Uskršnji post ne morate da se odreknete omiljenog priloga. Sada ga napravite bez mleka i sa posnim margarinom. 

Možda će vas zanimati

Čuveni kuvar Kori Jork, vlasnike nagrađivanog restorana Deep Blu u Orlandu, podelio je tajnu za ukusan i kremast pire krompir bez mleka, od samo 2 sastojka. Ovo je najpopularniji prilog u njegovom restoranu. 

Koristite beli krompir jer je on sam po sebi puterast i gladak, pa će tekstura biti kremastija. Pošto se koristi samo margarin, potrudite se da on bude što kvalitetniji. Ispasirajte kašikom za pire, nemojte da koristite mikser ili neki drugi električni aparat. 

Ako niste zadovoljni i deluje vam suvo, slobodno dodajte malo vode u kojoj se krompir kuvao. A možete da začinite seckanim belim lukom ili vlašcem. 

Izvor: Stvar ukusa

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Pročitajte još

Više na ovu temu

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti