Pire krompir spada u najomiljnije priloge. Može da se služi sa gotovo svaki jelom, a ukus je toliko dobar da niko ne može da mu odoli. Svako ga sprema na svoj način, neko voli da ostanu grudvice, neko voli da mikserom sve sjedini, neko dodaje različite začine, pavlaku ili sir kako bi poboljšao ukus. 

Kako je počeo Uskršnji post ne morate da se odreknete omiljenog priloga. Sada ga napravite bez mleka i sa posnim margarinom. 

Čuveni kuvar Kori Jork, vlasnike nagrađivanog restorana Deep Blu u Orlandu, podelio je tajnu za ukusan i kremast pire krompir bez mleka, od samo 2 sastojka. Ovo je najpopularniji prilog u njegovom restoranu. 

Koristite beli krompir jer je on sam po sebi puterast i gladak, pa će tekstura biti kremastija. Pošto se koristi samo margarin, potrudite se da on bude što kvalitetniji. Ispasirajte kašikom za pire, nemojte da koristite mikser ili neki drugi električni aparat. 

Ako niste zadovoljni i deluje vam suvo, slobodno dodajte malo vode u kojoj se krompir kuvao. A možete da začinite seckanim belim lukom ili vlašcem. 

Izvor: Stvar ukusa