Grilovana riba ili ona spremljena u rerni je jako zdrava i puna hranljivih materija. Ali, kao što važi za meso, tako je i za ribu, najlepša je pohovana. Jeste da je tako kaloričnija, ali je i neuporedivo ukusnija.
Pohovanje može da bude pipav posao, zato vam mi predlažemo šta da uradite kako biste sebi olakšali posao.
Kada očistite ribu prvo je dobro osušite. Isecite je po želji, a onda pripremite poh. Prvo je uvaljajte u obično brašno, zatim u umućena jaja u koja ste dodali začine, a onda ponovo u brašno, ali sada kukuruzno. Ako ste dovoljno vešta domaćica možete da pomešate brašno i jaja, pa ribu da uvaljate samo u tu smesu.
Kada se pohuje morska riba u smesu od brašna i jaja dodajte i malo piva, jer će je učiniti ukusnijom i lakšom za pripremu.
Pastrmku, oslić i ostale bele ribe možete da pohujete i u susamu, a one koje imaju izraženiji miris u mlevenim bademima. Zbog njih će korica biti hrskava i neće mirisati neprijatno.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus