Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

KAKO SE POHUJE RIBA: Tajna je pravilno pripremljenoj smesi, a ona se razlikuje za morsku i rečnu 

Naučite da ispohujete ribu kao profesionalac.

 Kako se pravilno pohuje riba Izvor: Shutterstock

Grilovana riba ili ona spremljena u rerni je jako zdrava i puna hranljivih materija. Ali, kao što važi za meso, tako je i za ribu, najlepša je pohovana. Jeste da je tako kaloričnija, ali je i neuporedivo ukusnija.

Pohovanje može da bude pipav posao, zato vam mi predlažemo šta da uradite kako biste sebi olakšali posao. 

Možda će vas zanimati

Kada očistite ribu prvo je dobro osušite. Isecite je po želji, a onda pripremite poh. Prvo je uvaljajte u obično brašno, zatim u umućena jaja u koja ste dodali začine, a onda ponovo u brašno, ali sada kukuruzno. Ako ste dovoljno vešta domaćica možete da pomešate brašno i jaja, pa ribu da uvaljate samo u tu smesu. 

Kada se pohuje morska riba u smesu od brašna i jaja dodajte i malo piva, jer će je učiniti ukusnijom i lakšom za pripremu. 

Pastrmku, oslić i ostale bele ribe možete da pohujete i u susamu, a one koje imaju izraženiji miris u mlevenim bademima. Zbog njih će korica biti hrskava i neće mirisati neprijatno. 

Izvor: Stvar ukusa 

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Pročitajte još

Više na ovu temu

Komentari 1

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

perka savina

nema boljeg poha za ribu i da i sutra dan ne bude gnjecavo je uvaljati filete u griz...pre tog malo povegetiti i u griz i na ulje....prstoliz

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti