Kuvana jaja se često služe za doručak, jer su hranljiva, a ne trebaju vam neke specijalne kulinarske veštine kako biste ih napravili. Obično se stavljaju u ključalu vodu, ako želite rovita, ili u hladnu vodu da se ravnomerno kuvaju, ako želite tvrdo kuvana, a gotova su očas posla. Od kuvanih jaja možete da pravite i razne salate, kao što je ruska, ali i da ih punite. Super su za predjela i ulepšaće svaku svečanu trpezu.
Jednostavan trik će vam pomoći da napravite jaja koja kao da su kuvana, a u stvari su pečena, a da ne uključite ringle. Potrebna vam je samo rerna i kalup za mafine. Sve što treba da uradite je da jaja poređate u kalup za mafine i onda ih stavite u zagrejanu rernu, pa pecite na 250°C oko pola sata. Kao rezultat dobićete jaja koja su ravnomerno ispečena, a miris će im biti manje neprijatan.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus