Kuvana jaja se često služe za doručak, jer su hranljiva, a ne trebaju vam neke specijalne kulinarske veštine kako biste ih napravili. Obično se stavljaju u ključalu vodu, ako želite rovita, ili u hladnu vodu da se ravnomerno kuvaju, ako želite tvrdo kuvana, a gotova su očas posla. Od kuvanih jaja možete da pravite i razne salate, kao što je ruska, ali i da ih punite. Super su za predjela i ulepšaće svaku svečanu trpezu.
Jednostavan trik će vam pomoći da napravite jaja koja kao da su kuvana, a u stvari su pečena, a da ne uključite ringle. Potrebna vam je samo rerna i kalup za mafine. Sve što treba da uradite je da jaja poređate u kalup za mafine i onda ih stavite u zagrejanu rernu, pa pecite na 250°C oko pola sata. Kao rezultat dobićete jaja koja su ravnomerno ispečena, a miris će im biti manje neprijatan.
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem