Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

KAKO DA SAVRŠENO ISPRŽITE JAJA NA OKO, A DA SE ŽUMANCE NE RAZLIJE: 1 stari trik učiniće da budu kao iz restorana!

Napravite jaja na oko kao profesionalni kuvari. Pomoću ovog trika žumance se nikada neće razliti.

 Kako da ispečem savršena jaja na oko Izvor: Shutterstock

Jaja na oko su omiljeni doručak većini ljudi, ali retko ko zna da ih spremi kao profesionalni kuvar. Obično se desi da se žumance izlije ili da ne bude sve dovoljno pečeno. Više ne morate da okrećete jaje kako bi ono bilo ispečeno sa obe strane, jer vam otrkivamo trik iskusnih domaćica kojima jaja na oko uvek uspevaju. 

Možda će vas zanimati

Za savršena jaja na oko nije vam potreban specijalni sastojak, već sve ono što već koristite. U tiganj sipajte malo ulja, pa razbijte jaje. Kada se ulje zagrejalo, kašikom ga skupite i prelijte preko žumanca kako bi se i ono ispeklo. Ako vas mrzi to da radite, možete i jednostavno 2 minuta pred kraj pečenja, da poklopite i ostavite da para odradi svoje. 

Jaja poslužite na parčetu hleba, a kao savršeni prilog može i malo hrskave slanine. Čaša hladnog jogurta je uvek dobrodošla. 

Ako imate zagorelo posuđe, pročitajte kako da ga spasite. 

Izvor: Stvar ukusa

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Pročitajte još

Više na ovu temu

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti