Jaja na oko su omiljeni doručak većini ljudi, ali retko ko zna da ih spremi kao profesionalni kuvar. Obično se desi da se žumance izlije ili da ne bude sve dovoljno pečeno. Više ne morate da okrećete jaje kako bi ono bilo ispečeno sa obe strane, jer vam otrkivamo trik iskusnih domaćica kojima jaja na oko uvek uspevaju.
Za savršena jaja na oko nije vam potreban specijalni sastojak, već sve ono što već koristite. U tiganj sipajte malo ulja, pa razbijte jaje. Kada se ulje zagrejalo, kašikom ga skupite i prelijte preko žumanca kako bi se i ono ispeklo. Ako vas mrzi to da radite, možete i jednostavno 2 minuta pred kraj pečenja, da poklopite i ostavite da para odradi svoje.
Jaja poslužite na parčetu hleba, a kao savršeni prilog može i malo hrskave slanine. Čaša hladnog jogurta je uvek dobrodošla.
Ako imate zagorelo posuđe, pročitajte kako da ga spasite.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus