Jaja na oko su omiljeni doručak većini ljudi, ali retko ko zna da ih spremi kao profesionalni kuvar. Obično se desi da se žumance izlije ili da ne bude sve dovoljno pečeno. Više ne morate da okrećete jaje kako bi ono bilo ispečeno sa obe strane, jer vam otrkivamo trik iskusnih domaćica kojima jaja na oko uvek uspevaju. 

Za savršena jaja na oko nije vam potreban specijalni sastojak, već sve ono što već koristite. U tiganj sipajte malo ulja, pa razbijte jaje. Kada se ulje zagrejalo, kašikom ga skupite i prelijte preko žumanca kako bi se i ono ispeklo. Ako vas mrzi to da radite, možete i jednostavno 2 minuta pred kraj pečenja, da poklopite i ostavite da para odradi svoje. 

Jaja poslužite na parčetu hleba, a kao savršeni prilog može i malo hrskave slanine. Čaša hladnog jogurta je uvek dobrodošla. 

Ako imate zagorelo posuđe, pročitajte kako da ga spasite. 

Izvor: Stvar ukusa