Bakin kolač ili galete su omiljena poslastica svih nas. Spremale su ih sa puno ljubavi naše mame i bake po receptu koji se prenosio sa generacije na generaciju.
Međutim, mnogim domaćicama se dešava da kad izliju smesu u kalup ona se zalepi kad se ispeče, i onda aparat mora da se čisti. Jednostavan trik kako da se smesa ne lepi jeste da aparat mora biti dobro zagrejan i pre svakog izlivanja smese podmažete uljem. To uradite četkicom.
Prilikom vađenja bakinog kolača iz aparata bolje je da se ne koristi metalni escajg jer vremenom zbog toga može da se ošteti. Održava se tako što ga, kad završite sa pečenjem svih kolača, ostavite da se ohladi i nakon nekog vremena samo prebrišete i uklonite moguće ostatke smese. Nakon toga, on je spreman za sledeće korišćenje.
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem