Uvek ste se divili mami i baki kada su pripremale domaće torte, kao što su Vasina, Šerpa, Doboš... Da biste napravile savršene poslastice više ne morate da bude iskusne domaćice. Pomoću naših trikova uspeće vam iz prvog pokušaja.
Ono što je bitno kada pečete koru je da svaki put prosejete brašno kako se ne bi stvarale grudvice i obavezno nauljite i pospite malo brašnom kalup ili stavite pek papir kako se ne bi zalepilo. Nikako nemojte da pečete više kora istovremeno jer se onda vazduh neće moći normalno da struji.
Za patišpanj ili bilo koju drugu koru koristite savete koji se nalaze ispod u tekstu i rezultati neće izostati.
OVO SU TRIRKOVI ZA PEČENJE NAJBOLJIH KORA
1. Kada smesu za koru sipate u kalup, bacite je sa male visine na sto, ili poravnajte kako biste izbegli stvaranje balončića. Ovo nemojte da radite ako je smesa retka.
2. Kada izvadite koru iz rerne, stavite na nju parče hleba, kako bi ona ostala sveža i kako bi se ispupčenja slegla.
3. Izvadite sastojke bar pola sata ranije iz frižidera, jer će kora biti bolja ako budu sobne temperature.
4. Uvek mešajte odvojeno suve i tečne sastojke, pa ih onda sjedinite u jednoj posudi.
5. Sačekajte da se rerna zagreje pre nego što stavite koru da se peče.
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem