Ukoliko ste u potrazi za raskošnom tortom punom bogatog fila onda ne tražite dalje. Vasina torta ima koricu od oraha i fil sa mešavinom oraha i čokolade, a sve ukrašeno šamom od belanaca.
Sastojci:
Za koru:
- 5 jaja
- 5 kašika šećera
- kašika prezli
- 100 g mlevenih oraha
Za fil:
- 1 dl mleka
- 200 g mlevenih oraha
- 9 kašika šećera
- 3 štangle čokolade
- pomorandža
- 5 jaja
- 150 g rastopljenog putera
Priprema:
Za koru umutite čvrst sneg od pet belanaca. Umutite pet žumanaca sa šećerom, pa dodajte prezle i orahe. Na kraju umešajte sneg od belanaca i preručite u podmazani pleh. Koru pecite u zagrejanoj rerni na umerenoj temperaturi, a kad se ispeče, ostavite je da se ohladi.
Za fil prokuvajte mleko, pa u njega ubacite mlevene orahe, četiri kašike šećera i čokoladu. Nacedite sok od pomorandže, dodajte pet žumanaca, pa krem kuvajte na pari. Kuvani krem prohladite, pa ga umutite s margarinom. Posebno umutite šam od pet belanaca sa pet kašika šećera.
Koru filujte kremom od oraha, a celu tortu premažite šamom od belanaca. Ukrasite po želji. Držite je do služenja u frižideru.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus