Ukoliko ste u potrazi za raskošnom tortom punom bogatog fila onda ne tražite dalje. Vasina torta ima koricu od oraha i fil sa mešavinom oraha i čokolade, a sve ukrašeno šamom od belanaca. 

Sastojci:

Za koru:

  • 5 jaja
  • 5 kašika šećera
  • kašika prezli
  • 100 g mlevenih oraha

Za fil:

  • 1 dl mleka
  • 200 g mlevenih oraha
  • 9 kašika šećera
  • 3 štangle čokolade
  • pomorandža
  • 5 jaja
  • 150 g rastopljenog putera

Priprema:

Za koru umutite čvrst sneg od pet belanaca. Umutite pet žumanaca sa šećerom, pa dodajte prezle i orahe. Na kraju umešajte sneg od belanaca i preručite u podmazani pleh. Koru pecite u zagrejanoj rerni na umerenoj temperaturi, a kad se ispeče, ostavite je da se ohladi.

Za fil prokuvajte mleko, pa u njega ubacite mlevene orahe, četiri kašike šećera i čokoladu. Nacedite sok od pomorandže, dodajte pet žumanaca, pa krem kuvajte na pari. Kuvani krem prohladite, pa ga umutite s margarinom. Posebno umutite šam od pet belanaca sa pet kašika šećera.

Koru filujte kremom od oraha, a celu tortu premažite šamom od belanaca. Ukrasite po želji. Držite je do služenja u frižideru.

Izvor: Stvar ukusa