Ukoliko volite brze torte koje ne zahtevaju pečenje korica ovo je torta za vas. Sa koricom od keksa i 3 sloja fila može da parira onima iz poslastičarnice. A priprema je vrlo jednostavna.

Sastojci:

Korica:

  • 250 g mlevenog keksa
  • 150 g otopljenog putera 
  • 50 g kakaoa

za fil:

  • 6 jaja
  • 200 g šećera
  • 1,2 litara mleka
  • 150 g brašna
  • 100 g putera
  • kašičica vanila ekstrakta

još:

  • 150 g otopljene crne čokolade
  • 150 g otopljene mlečne čokolade

Priprema:

Pomešajte sastojke za koricu pa smesu utisnite na dno kalupa. Zatim umutite jaja, dodajte šećer i brašno pa promešajte žicom. sipajte mleko, promešajte pa stavite smesu u šerpicu da se zagreva. Dodajte puter i ekstrakt vanile pa mešajte sve vreme dok se fil ne zgusne. Dobijeni fil podelite na 3 dela. U jedan deo dodajte mlečnu otopljenu čokoladu, u drugi crnu, treći ostaje bez ičega. Zatim preko korice od keksa sipajte redom tamni fil, pa mlečni - stavite da se hladi sat vremena u frižideru pa nakon toga stavite i žuti fil. Ukrasite po želji.

Izvor: Stvar ukusa