Ukoliko volite brze torte koje ne zahtevaju pečenje korica ovo je torta za vas. Sa koricom od keksa i 3 sloja fila može da parira onima iz poslastičarnice. A priprema je vrlo jednostavna.
Sastojci:
Korica:
- 250 g mlevenog keksa
- 150 g otopljenog putera
- 50 g kakaoa
za fil:
- 6 jaja
- 200 g šećera
- 1,2 litara mleka
- 150 g brašna
- 100 g putera
- kašičica vanila ekstrakta
još:
- 150 g otopljene crne čokolade
- 150 g otopljene mlečne čokolade
Priprema:
Pomešajte sastojke za koricu pa smesu utisnite na dno kalupa. Zatim umutite jaja, dodajte šećer i brašno pa promešajte žicom. sipajte mleko, promešajte pa stavite smesu u šerpicu da se zagreva. Dodajte puter i ekstrakt vanile pa mešajte sve vreme dok se fil ne zgusne. Dobijeni fil podelite na 3 dela. U jedan deo dodajte mlečnu otopljenu čokoladu, u drugi crnu, treći ostaje bez ičega. Zatim preko korice od keksa sipajte redom tamni fil, pa mlečni - stavite da se hladi sat vremena u frižideru pa nakon toga stavite i žuti fil. Ukrasite po želji.
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem