Poslastice sa plazmom su nam svima omiljene. Još ako je keks u kombinaciji sa čokoladom onda je to slatkiš za sve prilike. Pravi se za 15 minuta, a hladi se pola sata.
Sastojci:
Za podlogu:
- 3 kašike mleka
- 250 g mlevenog plazma keksa
- 25 g kakaoa
- 100 g otopljenog putera
- 2 kašike meda
Za čokoladni deo:
- 200 g mlečne čokolade
- 200 ml neutralne pavlake za kuvanje
- 100 g čokolade za kuvanje
Priprema:
Pomešajte sastojke za podlogu. Mešajte dok ne dobijete mrvičastu masu. U kalup za tart prespite smesu i utapkajte je prstima. Odložiti u firžider da se stegne dok spremate fil.
Na blagoj vatri zagrevajte pavlaku za kuvanje i pre nego što provri dodati joj čokoladu izlomljenu na kocke. Skloniti sa vatre i mešati dok se čokolada ne rastopi. Na ohlađenu podlogu sipati fil pa staviti u frižider da se stegne. Ukrasite odozgo voćem po želji.
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem