Poslastice sa plazmom su nam svima omiljene. Još ako je keks u kombinaciji sa čokoladom onda je to slatkiš za sve prilike. Pravi se za 15 minuta, a hladi se pola sata.

Sastojci:

Za podlogu:

  • 3 kašike mleka
  • 250 g mlevenog plazma keksa
  • 25 g kakaoa
  • 100 g otopljenog putera 
  • 2 kašike meda

Za čokoladni deo:

  • 200 g mlečne čokolade
  • 200 ml neutralne pavlake za kuvanje
  • 100 g čokolade za kuvanje

Priprema:

Pomešajte sastojke za podlogu. Mešajte dok ne dobijete mrvičastu masu. U kalup za tart prespite smesu i utapkajte je prstima. Odložiti u firžider da se stegne dok spremate fil.
Na blagoj vatri zagrevajte pavlaku za kuvanje i pre nego što provri dodati joj čokoladu izlomljenu na kocke. Skloniti sa vatre i mešati dok se čokolada ne rastopi. Na ohlađenu podlogu sipati fil pa staviti u frižider da se stegne. Ukrasite odozgo voćem po želji.

Izvor: Stvar ukusa