Ako volite baklave, sigurno će vam se dopasti i plazma rolnice sa orasima. Prave se slično, jedino što se u ovaj kolač dodaje i omiljeni keks svih generacija. Zbog hrskve kore, odličnog punjenja i preliva koji ih čini neverovatno sočnim ovaj kolač je zvezda svake proslave. 

Sastojci:

  • 500 g gotovih kora
  • 200 g margarina
  • 50 ml ulja
  • 180 g mlevenih oraha
  • 45 g seckanih oraha
  • 100 g mlevene plazme 
  • 1 kesica vanilin šećer

Za sirup:

  • 350 g šećera
  • 650 ml vode
  • 1/2 limuna

Priprema:

Pomešajte šećer, vodu i limun isečen na kolutove, pa kuvajte. Kada provri kuvajte još 10 minuta. Plazmu, orahe i vanilin šećer pomešajte, pa dodajte 4-5 kašika maragarina koji ste otopili sa uljem. Dobro sjedinite. Koru premažite sa malo smese od maragarina i ulja, stavite drugu koru, isto premažite, pa sipajte na ivicu 3 kašike fila i urolajte. Tako radite dok ne utrošite sve sastojke. Ređajte u podmazan pleh. Premažite preostalom smesom od margarina i ulja i isecite rolnice. Pecite na 200°C oko pola sata. Vruće rolnice prelijte sa ohlađenim prelivom. 

Izvor: Stvar ukusa