Kandirani bademi omiljena su grickalica mlađima, ali i onim malo starijima. Ovu poslasticu možete jednostavno i lako napraviti u svom domu, a potreba su vam samo tri sastojka i malo strpljenja. Potrebno ih je pripemati na umerenoj vatri da šećer ne bi izgoreo. Na ovaj način možete da napravite i drugo jezgrasto voće kao što su lešnik i orasi.
Sastojci:
- 200 g badema
- 200 g šećera
- 45 ml vode
Priprema:
U šerpu sipajte bademe zajedno sa šećerom, pa zalijte vodom. Dobro promešajte, pa zagrevajte na jakoj vatri konstantno mešajući oko pet minuta. Nakon toga smanjite temperaturi i sve kuvajte još dvadesetak minuta dok voda potpuno ne ispari. Nakon roga sačekajte da se potpuno ohlade, pa ih preručite u činiju za služenje.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus