Bakin kolač po dobrom starom i proverenom receptu. Samo smućkate sve sastojke i ispečete u aparatu za bakin kolač. Mere su manje, pa ukoliko želite više kolačića povećajte sve sastojke. Sveže napravljeni mogu da stoje u metalnoj kutiji i do 5 dana. Zato, zasucite rukave, obucite kecelje i na posao.

1 način sa maslacem

Sastojci:

  • 2 cela jaja
  • 130 g brašna
  • 50 g maslaca
  • 50 g šećera
  • korica limuna
  • 1 vanilin šećer

2 način bez maslaca

Sastojci:

  • 2 cela jaja
  • 130 g brašna
  • 50 g šećera
  • korica limuna
  • 1 vanilin šećer

Priprema:

Umutiti maslac sa šećerom i vanilin šećerom, dodati jaja pa ponovo umutiti (za drugi način samo izbacite maslac). Dodati brašno sa praškom za pecivo, kao i koricu limuna. Sve dobro izjednačiti. Po punu kašiku vaditi i ređati u aparat za galete i peći da porumeni.

Filovati po želji ili ih jesti same.

Izvor: Bakina i dekina kuhinja