Bakin kolač po dobrom starom i proverenom receptu. Samo smućkate sve sastojke i ispečete u aparatu za bakin kolač. Mere su manje, pa ukoliko želite više kolačića povećajte sve sastojke. Sveže napravljeni mogu da stoje u metalnoj kutiji i do 5 dana. Zato, zasucite rukave, obucite kecelje i na posao.
1 način sa maslacem
Sastojci:
- 2 cela jaja
- 130 g brašna
- 50 g maslaca
- 50 g šećera
- korica limuna
- 1 vanilin šećer
2 način bez maslaca
Sastojci:
- 2 cela jaja
- 130 g brašna
- 50 g šećera
- korica limuna
- 1 vanilin šećer
Priprema:
Umutiti maslac sa šećerom i vanilin šećerom, dodati jaja pa ponovo umutiti (za drugi način samo izbacite maslac). Dodati brašno sa praškom za pecivo, kao i koricu limuna. Sve dobro izjednačiti. Po punu kašiku vaditi i ređati u aparat za galete i peći da porumeni.
Filovati po želji ili ih jesti same.
Izvor: Bakina i dekina kuhinja
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem