Bakin kolač ili galete su omiljena poslastica svih nas. Spremale su ih sa puno ljubavi naše mame i bake po receptu koji se prenosio sa generacije na generaciju.
A sada ih jednostavno možete pripremiti i vi.
Sastojci:
- 3 jaja
- 8 kašika šećera
- 1,5dl ulja
- 1,5 dl mleka
- 15 kašika brašna (po potrebi dodati još)
- 1 kesica praška za pecivo
Priprema
Jaja umutiti sa šećerom pa dodati ulje, prašak za pecivo i mleko. Zatim dodati brašno postepeno.Kada se aparat za galete dovoljno ugreje, malo ga nauljiti, sipati testo i peći. Filovati ih po sopstvenom ukusu. Preliti ih čokoladom, namazati kremom ili džemom, ukrasiti šlagom ili sladoledom ili jednostavno uz šolju kafe ili mleka uživajte u njihovom originalnom ukusu i mirisu.
Recept poslala Tanja Đorđević
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem