Kada nemate ideju za doručak ili večeru, na scenu stupaju pica mafini. Pravili ste često sa ovim sastojcima pitu ili sendviče jer podseća na picu - jelo koje svi obožavamo. Sada isprobajte ovo vazdušasto pecivo čiji je ukus neodoljiv upravo zbog namirnica koje koristimo kada pravimo čuvenu picu.
Baš se jednostavno priprema i uživaćete u svakom zalogaju, a možete da poslužite i kada vam dođu dođu gosti. Idealni su za sve prilike, a možete ih spremasti i kada se umorini vratite sa posla i želite nešto na brzinu da prezalogajite.
Sastojci:
- 4 jajeta
- 270 g kisele pavlake
- 100 ml ulja
- 1 kašike kečapa
- 1 kašičica origana
- 100g oštrog brašna
- 100 g kukuruznog brašna
- 1 kašičica praška za pecivo
- 200 g stišnjene šunke
- 100 g sira (gauda, kačkavalj, trapist…)
Za premazivanje:
- kečap
- origano
- sir
Priprema:
U posudi pomešajte oba brašna sa praškom za pecivo i origanom. Umutite penasto jaja koja ste posolili. Zatim dodajte kiselu pavlaku, ulje, kečap, pa još malo sjedinite mikserom. Postepeno dodajte mešavinu suvih sastojaka, pa umutite, dok ne dobijete ujednačenu smesu. Šunku i sir izrendajte ili isecite, pa dodajte u smesu. Kalup za mafine obložite papirnim korpicama i sipajte dobijenu smesu. Pecite u zagrejanoj rerni na 190°C nekih 20 minuta. Zatim preko mafina premažite kečap, pospite sir i oragano. Vratite u rernu i pecite još 5 minuta.
Izvor: cooking.rs
Gusta krompir čorba sa slaninicom
Pileći file u aromatičnom sosu od pavlake i paradajza
Recept za najukusniju karbonaru sa piletinom - bez pavlake!
salata
posno