Obradujte svoje prijatelje i porodicu mekanim i mirisnim obrokom.
Sastojci:
- 125 g margarina
- 2 jajeta
- 1/2 kg brašna
- 2 kašičice kvasca
- 1 kašičica soli
- kečap
- šunka
- kačkavalj
- origano
Za premaz:
- 1 jogurta
- 2 jajeta
- malo mleka
Priprema:
Margarin, jaja, brašno, kvasac i so zamesite sa vodom. Testo podeliti na tri dela i razvucite oklagijom. Zatim stavite u pleh na pek papir svako testo zasebno. Dve kore premažite kečapom, naseckajte šunku, kačkavalj i pospite origanom. Poslažite koru jednu na drugu. Pre pečenja isecite testo na kocke. Pecite u zagrejanoj rerni na 200°C dok ne dobije boju. Zadnju koru premažite smesom od jaja, mleka i jogurta. I opet kratko pecite.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaci i na našim Facebook stranicama- Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: stvarukusa.rs
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem