Uštipci nas uvek podsete na detinjstvo i uglavnom je baka ta koja je pravila najlepše i najukusnije. Testo koje je mekano kao duša idealno je i za doručak i za večeru. Može se služiti sa sirom, kajmakom, pršutom, jogurtom... Ono što je bitno je da je vrlo jednostavno za pripremu.
Sastojci:
- 300 g brašna
- 1 jaje
- 1 kesica suvog kvasca
- 1 kašika ulja
- 300 ml mleka
- 1 kašičica soli
Priprema:
Pomešajte brašno sa kvascem, pa u tu smesu dodajte ulje, umućeno jaje, so i toplo mleko. Zatim umesite testo i ostavite da naraste. Kašikom koju ste malo navlažili odvajajte testo i pržite na zagrejanom ulju dok ne dobiju lepu boju. Uštipke vadite na ubrus šupljikavom kašikom.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus