Uštipci nas uvek podsete na detinjstvo i uglavnom je baka ta koja je pravila najlepše i najukusnije. Testo koje je mekano kao duša idealno je i za doručak i za večeru. Može se služiti sa sirom, kajmakom, pršutom, jogurtom... Ono što je bitno je da je vrlo jednostavno za pripremu.
Sastojci:
- 300 g brašna
- 1 jaje
- 1 kesica suvog kvasca
- 1 kašika ulja
- 300 ml mleka
- 1 kašičica soli
Priprema:
Pomešajte brašno sa kvascem, pa u tu smesu dodajte ulje, umućeno jaje, so i toplo mleko. Zatim umesite testo i ostavite da naraste. Kašikom koju ste malo navlažili odvajajte testo i pržite na zagrejanom ulju dok ne dobiju lepu boju. Uštipke vadite na ubrus šupljikavom kašikom.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaci i na našim Facebook stranicama- Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: stvarukusa.rs
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem