Mikrotalasna je postala jedan od nezaobilaznih aparata u većini domaćinstava. Osim za podgrevanje i odmrzavanje hrane, pojedini modeli imaju mogućnost i pripreme hrane. To znači da se i u ovom aparatu nakupljaju ostaci i masnoća od prskanja hrane.

I pored redovnog održavanja, nemoguće je izbeći da se u nekom trenutku detaljno pozabavite čišćenjem. Sve ovo moguće je pomoću ovog trika, a sve što vam je potrebno jeste jedan limun.

Ukoliko niste sigurni na koji način najbolje da očistite vaču miksrotalasnu, ovaj praktičan i jeftin način učiniće da zablista starim sjajem,bez upotrebe hemije.

U keramičku posudu sipaje 150 ml vode, limun prepolovite, pa iscedite obe polovine. U posudu ubacite i isceđene polovine limuna, pa je pećnicu stavite da radi na najvišem stepenu snage dva minuta.

Kada mikrotalasna završi proces, ostavite činiju sa vodom i limunom narednih pet minuta u njoj. Potom izvadite činiju, tanjir iz mikrotalasne operite kao i svaki običan sud, a mikrotalasnu prebrišite kuhinjskim ubrusom ili vlažnom krpom. U slučaju skorelih naslaga, krpu umočite u vodu i limun, pa mrlje obrišite detaljnije. Na kraju je prebrišite čistom, suvom krpom.

Izvor: Stvar ukusa