Mnoge domaćice se često susretnu sa najgorom noćnom morom, a to je da im se hrana koju su spremale zalepi za tiganj. Onda sledi mukotrpan napor da odlepi hranu, a na kraju i temeljno pranje, jer ribanje, naravno, nije preporučljivo.
Skoro svi tiganji imaju podlogu na unutrašnjoj strani, koja sprečava lepljenje hrane u toku prženja, međutim, ta podloga se vremenom oštećuje, pa koliko god ulja da stavite, hrana se ipak nekako zalepi.
Srećom, i za ovaj problem postoji vrlo jednostavno rešenje. Korisnica društvene mreže TikTok Sofi Luis je podelila trik pomoću kog efikasno rešava problem lepljenja hrane prilikom prženja.
Prema njenim rečima, prvo što treba da uradite jeste da dobro operete tiganj deterdžentom za pranje posuđa. Nakon toga ga dobro osušite, suvom pamučnom krpom da ne ostane i kap vode.
Zatim, tiganj zagrejte na jakoj vatri, a kada krene da se dimi, sklonite ga s ringle. Na dno tiganja ravnomerno rasporedite oko dve kašike soli, odnosno toliko da so prekrije dno. Tiganj vratite na zagrejanu ringlu, pa sačekajte oko jedan minut.
Zatim, ubrusom detaljno uklonite sve ostatke soli, a onda tiganj vratite na ringlu i sipajte ulje. Kada se ulje zagreje, tiganj je spreman za korišćenje i prženje hrane.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus