Već smo vam pisali kako možete da napravite najkremastiji pirinač, ali sada vam predlažemo kako da spremite lažni pirinač od karfiola. Ima dosta ljudi koji vole ovo povrće, ali i oni koji i nisu baš ljubitelji zavoleće ako ga pripreme na ovaj način.
Nije uopšte teško da se napravi, jer sve što treba da uradite je da postepeno blendirate karfiol dok ne dobijete mrvičastu smesu. Vodite računa da ne napravite kašu, morate postepeno kako biste na vreme prekinuli.
Zatim lažni pirinač od karfiola propržite u tiganju, skuvajte na pari ili ispecite u rerni. Možete da jedete u kombinaciji sa povrćem, mesom, ribom, umacima...
Ovo je jedan od načina na koji možete da pripremite lažni pirinač od karfiola
Sastojci:
- pirinač od karfiola
- 1 manji celer
- 1 mladi luk
- 1 šargaprepa
- 1-2 kašičice belog luka u prahu
- 2 kašike soja sosa
- 350 g junetine
Za marinadu:
- 2 kašike soja sosa
- sirće
- ulje
Priprema:
Meso isecite na kockice, pa dodajte soja sos, ulje i sirće. Dobro sjedinite i ostavite pola sata u frižideru. Napravljeni pirinač od karfiola propržite u tiganju, pa izbadite. U istom tiganju propržite seckani celer, šargarepu i luk, pa ispraznite tiganj i propržite meso. Vratite meso i pirinač od karfiola, pa dodajte soja sos koji ste pomešali sa belim lukom. Sipajte i nekih 150 ml vode i promešajte. Ostavite na šporetu oko 5 minuta.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus