Oni koji vole da kuvaju i da pripremaju slatke ili slane đakonije, uvek ih mrzi da posle očiste i operu sudove, jer je to oduvek najdosadniji posao. Pogotovo je naporno čišćenje rerne jer mora da se kleči i puno da se riba, ako se rerna ne čisti posle svakog korišćenja. Nikad niste sigurni da li ste dobro oprali i koliko ćete vremena izgubiti na to.
Pomoću lakog trika možete da očistite rernu bez ribanja. Bićete oduševljeni rezultatima.
Sve što treba da uradite je da poprskate rernu sa sredstvom koje već koristite za čišćenje rerne i nakon toga je lepo ušukate najlon kesama. Zatvorite vrata rerne i ostavite da prenoći. Ujutru kad ustanete bacite kese i prebrišite truleks krpom. Ako želite pre brisanja krpom možete malo da pređete sunđerom.
A dodatni trik je da ako vam se mnogo osećaju hemikalije nakon čišćenja u šerpu sipate litar vode, stavite jedan limun i uključite rernu na najjače. Kada voda proključa, izvadite šerpu i pustite da se rerna ohladi.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus