Oni koji vole da kuvaju i da pripremaju slatke ili slane đakonije, uvek ih mrzi da posle očiste i operu sudove, jer je to oduvek najdosadniji posao. Pogotovo je naporno čišćenje rerne jer mora da se kleči i puno da se riba, ako se rerna ne čisti posle svakog korišćenja. Nikad niste sigurni da li ste dobro oprali i koliko ćete vremena izgubiti na to.
Pomoću lakog trika možete da očistite rernu bez ribanja. Bićete oduševljeni rezultatima.
Sve što treba da uradite je da poprskate rernu sa sredstvom koje već koristite za čišćenje rerne i nakon toga je lepo ušukate najlon kesama. Zatvorite vrata rerne i ostavite da prenoći. Ujutru kad ustanete bacite kese i prebrišite truleks krpom. Ako želite pre brisanja krpom možete malo da pređete sunđerom.
A dodatni trik je da ako vam se mnogo osećaju hemikalije nakon čišćenja u šerpu sipate litar vode, stavite jedan limun i uključite rernu na najjače. Kada voda proključa, izvadite šerpu i pustite da se rerna ohladi.
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem