Nakon pripreme svih onih uskusnih jela većina ljudi ostatke masnoće koja ostane nakon prženja i pečenja neretko izlije u sudoperu, nadajući se da će voda sve to odneti.
Međutim, kada se masnoća ohladi, ne ostaje u tečnom stanju, već se stvrdne i zalepi za cevi. Drugim rečima, maslac, ulje, mast i slično mogu vam stvoriti velike probleme u kuhinji.
Srećom, jedna žena iz Amerike je našla savršeno rešenje za ovaj problem. Naime, ona je na društvenoj mreži Fejsbuk, podelila trik koji će pomoći mnogim ženama. Otkrila je kako da se rešite vruće masnoće, a da se pritom ni jedna kap ne prolije u odvod ili izazove veliki nered u kanti za smeće.
Naime, ona objašnjava da sve što treba da uradite je da stavite aluminijumsku foliju na odvod i tu izlijte masnoću.
Veoma je bitno da sačekate da se mast ohladi i stegne, a onda samo jednostavno podignite foliju i bacite je u kantu za đubre. Ipak, kako se ulje hlađenjem neće stegnuti, dovoljno je da stavite par slojeva folije više i pažljivo sve savijete, a onda i odložite u kantu za smeće.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus