Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

KAKO SE SPREMA SKUŠA: Recept nikad jednostavniji, a evo zašto treba pre prženja da je potopite u mešavinu vode i sirćeta

Pripremite skušu po bakinom receptu.

 Kako se sprema skuša Izvor: Bakina i dekina kuhinja

Ukoliko ste ljubitelj ribe, iz Bakine kuhinje nam stiže recept pomoću kog ćete moći da skušu pripremite na nešto drugačiji način. Servirana uz baren krompir biće savršen vikend ručak.

Sastojci:

  • 3 očišćene skuše
  • 3 čena belog luka
  • so
  • 3 kašike brašna
  • 2 kašike prezli
  • 2 glavice crnog luka
  • ulje

Možda će vas zanimati

Priprema:

Očišćenu ribu posuti malo vrelom vodom da otpadne kožica. Dobro je oprati. Sipati 500 ml vode i dodati 4 kašike sirćeta i staviti ribu u sirće bar pola sata kako bi se ubila gorčina. Izvaditi iz sirćeta dobro oprati i ocediti. Posoliti i napuniti sa izdrobljenim belim lukom. Na foliju staviti 3-4 kašike brašna i 2 kašike prezli. Izmešati. Uvaljati ribu u brašno. Crni luk iseći na rebra i posoliti. Ugrejati u veći tiganj i staviti ribu da se prži a izmedju ubaciti luk. Poklopiti i pržiti. Ribu okretati a luk čim se malo isprži izvaditi. Poslužite uz baren krompir.

Izvor: Bakina i dekina kuhinja

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Pročitajte još

Više na ovu temu

Tagovi

Komentari 1

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

dalmoš

cili život jeden i vatan ribu pa mislin da san kopetentan da ostavin komentar za ovu kvasinu (ocat) i gorčinu.to je jedna od največih ako ne i največa glupost da riba neče bit gorka.riba je samogorka ako joj se dobro ne očisti dio oko droba jer sukrvica i ograni daju gorčinu.ja vam reka a vi kako očete... p.s.provajte dio oko peraje di je meso koje nije blizu iznutrica i krvi pa čete vidit da nema gorčine

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti