Ukoliko ste ljubitelj ribe, iz Bakine kuhinje nam stiže recept pomoću kog ćete moći da skušu pripremite na nešto drugačiji način. Servirana uz baren krompir biće savršen vikend ručak.

Sastojci:

  • 3 očišćene skuše
  • 3 čena belog luka
  • so
  • 3 kašike brašna
  • 2 kašike prezli
  • 2 glavice crnog luka
  • ulje

Priprema:

Očišćenu ribu posuti malo vrelom vodom da otpadne kožica. Dobro je oprati. Sipati 500 ml vode i dodati 4 kašike sirćeta i staviti ribu u sirće bar pola sata kako bi se ubila gorčina. Izvaditi iz sirćeta dobro oprati i ocediti. Posoliti i napuniti sa izdrobljenim belim lukom. Na foliju staviti 3-4 kašike brašna i 2 kašike prezli. Izmešati. Uvaljati ribu u brašno. Crni luk iseći na rebra i posoliti. Ugrejati u veći tiganj i staviti ribu da se prži a izmedju ubaciti luk. Poklopiti i pržiti. Ribu okretati a luk čim se malo isprži izvaditi. Poslužite uz baren krompir.

Izvor: Bakina i dekina kuhinja