Pileća supa je veoma zdrava jer u sezoni virusa i gripa jača imunitet i daje vam snagu. Pored svih benefita za organizam, ona je i jako ukusna, i retko ko će odbiti tanjir prave domaće supe, pogotovo ako je sa rezancima. Bogata je proteinima dragocenim za organizam, a nije puno kalorična.
U današnje vreme, da biste napravili pravu domaću supu, koja je zaista zdrava, potrebno vam je domaće pile, jer u suprotnom je puno raznoraznih hemikalija, antibiotika i hormona.
Ipak, postoji nekoliko metoda obrade pilećeg mesa koji će vam pomoći da iz njega izbacite sve toksično.
Nemojte da kuvate pile sa kožom ili iznutricama, zato što se u njima nalaze toksične materije.
Isecite meso na delove i potopite u kiselu vodu na otprilike 2 sata. Ne samo da će ona da ukloni toksine, već će ga učiniti sočnijim. Vodu možete da zamenite marinadom, a za nju vam je potrebno 2 kašike limunovog soka i 2 kašike soli i 1 l vode. Nakon toga meso dobro operite i vodite računa kada kasnije budete dodavali so, da ne preterate.
Ako ne možete ni da marinirate ni da potopite u kiselu, onda meso dobro operite hladnom vodom.
Kada pripremate pileći bujon, obavezno bacite prvu vodu u kojoj ste ga kuvali.
Kada meso dobro obradite, možete da napravite supu.
Izvor: Stvar ukusa
Mekani crno-beli rolat
Jednostavna pita sa kupusom
Lagane lazanje sa bundevom i sirom
Salata od šampinjona sa dresingom od maslinovog ulja i belog luka
Rolat sa krem sirom i paradajzom