Pileća supa je veoma zdrava jer u sezoni virusa i gripa jača imunitet i daje vam snagu. Pored svih benefita za organizam, ona je i jako ukusna, i retko ko će odbiti tanjir prave domaće supe, pogotovo ako je sa rezancima. Bogata je proteinima dragocenim za organizam, a nije puno kalorična. 

U današnje vreme, da biste napravili pravu domaću supu, koja je zaista zdrava, potrebno vam je domaće pile, jer u suprotnom je puno raznoraznih hemikalija, antibiotika i hormona. 

Ipak, postoji nekoliko metoda obrade pilećeg mesa koji će vam pomoći da iz njega izbacite sve toksično. 

Nemojte da kuvate pile sa kožom ili iznutricama, zato što se u njima nalaze toksične materije.

Isecite meso na delove i potopite u kiselu vodu na otprilike 2 sata. Ne samo da će ona da ukloni toksine, već će ga učiniti sočnijim. Vodu možete da zamenite marinadom, a za nju vam je potrebno 2 kašike limunovog soka i 2 kašike soli i 1 l vode. Nakon toga meso dobro operite i vodite računa kada kasnije budete dodavali so, da ne preterate. 

Ako ne možete ni da marinirate ni da potopite u kiselu, onda meso dobro operite hladnom vodom. 

Kada pripremate pileći bujon, obavezno bacite prvu vodu u kojoj ste ga kuvali.

Kada meso dobro obradite, možete da napravite supu. 

Izvor: Stvar ukusa