Sastojci:

  • 1 kg karfiola
  • 1 l belog vinskog sirćeta
  • 1 l  belog vina
  • so, biber u zrnu
  • maslinovo ulje

Priprema:

Ako tražite jednostavan način da sačuvate svežinu karfiola i obogatite svoja jela ukusnim prilogom, ovaj recept je pravi izbor. Ukiseljeni karfiol u belom vinu i sirćetu postaje hrskav, aromatičan i savršeno se uklapa uz razna jela – od pečenja do laganih salata.

Savet:

Da biste dodatno obogatili ukus, možete dodati lovorov list, beli luk ili ljutu papričicu u tegle. Takođe, koristite sterilizovane tegle kako bi vaš ukiseljeni karfiol duže trajao.

Karfiol isecite na cvetove. U šerpu sipajte belo vinsko sirće i belo vino i stavite da provri. Dodajte cvetove karfiola i so i kuvajte 4 minuta. Sklonite sa vatre i ocedite karfiol. Napunite teglu komadićima karfiola dodajući s vremena na vreme biber u zrnu. Sipajte ekstra devičansko maslinovo ulje dok ne pokrije karfiol i zatvorite tegle. Sipajte vodu u šerpu i stavite tegle. Neka voda provri i prokuvajte tegle da se dobro zatvore. Služite uz obrok kao salatu.

Isprobajte i recept za ukiseljeni crni luk.

Bonus video

Video Player is loading.
Current Time 0:00
Duration 0:00
Loaded: 0%
Remaining Time 0:00
 
Stream Type LIVE
Stream Type LIVE
KAKO DA VAM ZIMNICA TRAJE I DO TRI GODINE: Sremice otkrivaju glavni sastojak (KURIR TV) Izvor: KAKO DA VAM ZIMNICA TRAJE I DO TRI GODINE: Sremice otkrivaju glavni sastojak (KURIR TV)