Sastojci:
- 1 kg karfiola
- 1 l belog vinskog sirćeta
- 1 l belog vina
- so, biber u zrnu
- maslinovo ulje
Priprema:
Ako tražite jednostavan način da sačuvate svežinu karfiola i obogatite svoja jela ukusnim prilogom, ovaj recept je pravi izbor. Ukiseljeni karfiol u belom vinu i sirćetu postaje hrskav, aromatičan i savršeno se uklapa uz razna jela – od pečenja do laganih salata.
Karfiol isecite na cvetove. U šerpu sipajte belo vinsko sirće i belo vino i stavite da provri. Dodajte cvetove karfiola i so i kuvajte 4 minuta. Sklonite sa vatre i ocedite karfiol. Napunite teglu komadićima karfiola dodajući s vremena na vreme biber u zrnu. Sipajte ekstra devičansko maslinovo ulje dok ne pokrije karfiol i zatvorite tegle. Sipajte vodu u šerpu i stavite tegle. Neka voda provri i prokuvajte tegle da se dobro zatvore. Služite uz obrok kao salatu.
Isprobajte i recept za ukiseljeni crni luk.
Bonus video
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.